Kompanija SET Trebinje lider u organizaciji sajmova i poslovnih sastanaka

BUSINESS KLUB

Na Konferenciji „100 najvećih u BiH i regionu – ESG Impuls 2024“, koja je okupila najuspješnije privrednike i vodeće stručnjake iz BiH i regiona, kompanija SET Trebinje dobila je priznanje za prvo mjesto u djelatnosti organizacije sajmova i poslovnih sastanaka.

Riječ je o kompaniji koja je i ranije bila u samom vrhu nagrađavinih u ovoj djelatnosti, piše Srpskainfo.

– Ova manifestacija se u Sarajevu održava već 27 godina, a priznanja se dodjeljuju za najuspješnije firme u njihovim djelatnostima u BiH, za proteklu godinu. Prije četiri godine, mi smo bili drugi u djelatnosti organizacije sajmova i poslovnih sastanaka, što nama i jeste osnovna djelatnost poslovanja. Sad nam je pripalo prvo mjesto, s obzirom na to da nam je, u pomenutoj djelatnosti, prošle godine promet bio najveći u BiH – naglašava direktor SET Trebinje Aleksandar Branković.

Ne krije da firmi puno znači ovo priznanje, i zbog poslova koje, pored Samita energetike Trebinje, radi.

– Riječ je o manifestacijama koje ne organizujemo direktno, nego kao uslugu drugim organizatorima. Inače smo prepoznati kao jedan od lidera u oblasti organizacije svih poslovnih događaja u BiH, a priznanje koje smo dobili značiće nam i u daljem poslovlanju. Takođe, uskoro treba da izađe publikacija o 100 najuspješnijih u BiH, gdje ćemo biti rangirani na prvom mjestu, i ko god da je bude gledao, znaće ko je lider u BiH u djelatnosti organizacije sajmova i poslovnih sastanaka – ističe Branković.

Dodaje da će Šesti Samit energetike Trebinje 2025. biti održan od 19. do 21. marta 2025, u trebinjskom Kulturnom centru.

– Programski odbor već je počeo da radi na usvajanju zvanične agende događaja. Za nekih mjesec dana imaćemo usaglašene sve teme, nakon čega ćemo odabrati govornike. Jedna od glavnih tema zasigurno će biti  stabilnost, odnosno konstantnost rada elektroenergetskog sistema, što je u vezi sa situacijom od ljetos, kada se desio regionalni raspad energetske mreže. Tada je došlo do nestanka struje u čak tri zemlje, zbog problema u prenosnoj mreži između Crne Gore, Albanije i Makedonije, što se odrazilo i na BiH i Hrvatsku, čiji su dijelovi teritorije ostali potpuno bez struje – podsjeća Branković.

Prema njegovim riječima, o tome će se razgovarati i na narednom SET Trebinje, kako bi se predupredili slični problemi.

– I ranije su se dešavali manji ispadi, ali ovo je baš bio totalni raspad mreže. Naravno da ćemo o tome razgovarati. Struka će reći svoje mišljenje, a oni koji su nadležni za upravljanje elektroenergetskim mrežama, trebalo bi da sagledaju situaciju, odnosno, da naprave neku predikciju sličnih problema. Cilj je da se takve stvari više ne dešavaju, odnosno, da se dešavaju u manjoj mjeri – ističe Branković.

Pored teme održavanja sistema postojećih mreža, na SET će biti govora i o trgovanju električnom energijiom, te investicijama u elektroenergetski sistem.  

Branković se osvrnuo na Peti SET Trebinje 2024, podsjetivši da je bio najuspješniji do sada.

– Na samitu je učestvovalo 913 učesnika, što je rekord do sada. Sledeće godine očekujemo još veći broj, jer su nam sa svih strana stigle samo pohvale za organizaciju. A svaka pohvala donosi ne samo nove učesnike, nego i nove sponzore – poručuje Branković.