U Bijeljini počinju da rade za američkog giganta

BUSINESS KLUB

U Fabrici “Pas” u Bijeljini, koja proizvodi savitljive cijevi za auto-industriju, najavili su proširenje pogona i mogućnost početka proizvodnje za američku firmu “Tesla”.

Fabrika u semberskom selu Ljeskovac zapošljava više od 1.000 radnika a zaposleni kažu da su zadovoljni uslovima rada i platom.

“Mi radimo za velike brendove dijelove za protok raznih vrsta tečnosti i to sve ide ispod haube. Radimo razne cjevčice, sve što podnosi veliku temperaturu. ‘Tesla’ je već došao u Njemačku i ‘Pass’ je dobio prostor da konkuriše, odnosno da radi određene proizvode za ‘Teslu’. Ti dijelovi, odnosno pojedini proizvodi, koje ‘Pass’ radi naveliko, došli bi u Bijeljinu i došlo bi do uvećanja i proširenja postojeće proizvodnje, a to bi donijelo i nova radna mjesta”, kazao je Rado Maletić, direktor fabrike.

On je uvjeren da bi se to u Bijeljini trebalo desiti, te dodaje da će “Pass” u ovom gradu, koji već zapošljava više od 1.000 ljudi, ako to zaživi, doći do brojke od 1.500 zaposlenih.

Ova fabrika u prošloj godini ostvarila je promet od 100 miliona maraka. Očekuju da će uskoro biti sanirani i putevi do ove fabrike da bi zaposleni lakše stizali do radnog mjesta.

BiznisInfo.ba podsjeća da Tesla, u vlasništvu Elona Muska, odnedavno ima fabriku u Berlinu.