Priznanje za Hercegovačku kuću

BUSINESS KLUB

Grad Trebinje je sa pričom Hercegovačka kuća osvojio prvo mjesto na međunarodnom takmičenju Green Destinations – 100 najboljih priča o održivosti u kategoriji lokalni lanci snabdijevanja, u okviru Međunarodnog sajma turizma u Berlinu – ITB.

U najužoj konkurenciji za ovo priznanje pored Trebinja bili su Alberta southwest crown of the continent (Kanada) i Parque nacional Tingo Maria (Peru). Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković rekao je za Fenu da je to priznanje izuzetno važna stvar za Trebinje, za daljnji razvoj turizma, kao i lokalnih poljoprivrednih proizvođača u tom gradu.

– To je još jedna potvrda, možda najznačajnija, da je projekt Hercegovačke kuće apsolutno opravdan i što je najvažnije pokazali smo na svjetskom nivou da je to apsolutno održiv projekt, istakao je Bošković.

Posebno je to, kako je dodao, značajno za poljoprivredne proizvođače kojima je kroz projekt Hercegovačke kuće ponuđen siguran plasman.

– U ovom momentu više od 130 malih proizvođača plasira proizvode putem Hercegovačke kuće, naglasio je Bošković, dodajući da je ovo dobra poruka i za mlade ljude da se itekako isplati baviti poljoprivredom uz jedan moderniji pristup.

Tim projekta USAID Turizam pružio je ključnu podršku Gradu Trebinju tokom čitavog procesa apliciranja za 100 najboljih priča o održivosti destinacija.