Otvorena knjiga rezervacija za prve Alpine

 

Francuska automobilska kompanija Alpine počela je primati rezervacije za prvu seriju svog dugoočekivanog sportskog automobila koji će biti napravljen u 1.955 primjeraka

Potencijalni kupci svoj novi Alpine već mogu rezervisati preko aplikacije na zvaničnoj internet stranici kompanije, a premijerna edicija ograničena je na 1.955 primjeraka, čime se simbolizuje godina u kojoj je kompanija Alpine osnovana.

Iako zvanična oznaka još uvijek nije potvrđena, Alpine A120 u Francuskoj bi trebao koštati između 55.000 i 60.000 eura, a svi koji unaprijed žele da rezervišu svoj primjerak iz premijerne edicije će morati da uplate akontaciju u iznosu od 2.000 eura. U zavisnosti od trenutne raspoloživosti, kupci će moći da biraju broj od 1 do 1.955, a automobil će se nuditi u Austriji, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Luksemburgu, Holandiji, Poljskoj, Portugalu, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji.

Većina tehničkih detalja automobila i dalje je nepoznata, a na fotografijama se može vidjeti da će produkcijska verzija biti gotovo identična konceptnom modelu Vision. Iz nekoliko različitih izvora stigle su informacije prema kojima će Alpine A120 pokretati 1,8-litarski četverocilindarski turbo-benzinski motor sa 250 konjskih snaga iza kojeg stoji odjel Renaultsport što će biti dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,5 sekundi.

Ime Alpine poznato je po interesantno dizajniranim automobilima koji su ostvarili značajne rezultate na svjetskoj reli sceni, što objašnjava veliki interes javnosti za novi automobil.

Preporučujemo vam i sljedeće: