Ultimativna igračka zamilijardere – Bugatti Centodieci

Automobil

Prije dvije godine, Bugatti je kao omaž ultra interesantnom EB110 superautomobilu Romana Artiolija predstavio Centodieci – model inspirisan Bugatti Chironom, koji je više nego luksuzan…

Potom, dogodila se pandemija korona virusa, koja je sve njihove radove na pomenutom konceptu poremetila, zajedno sa ostatkom svijeta. Ipak, stvari se sada konačno vraćaju na svoje. Slavni francuski proizvođač konačno je predstavio prototip dugo očekivanog Centodieci modela, koji je dobio cijenu od 12.5 miliona – inicijalno, njegova cijena trebalo je da izosi devet miliona. Samo deset primjeraka hiperautomobila će biti konstruisano, a svih deset je prodato odmah po zvaničnom predstavljanju – prema navodima, jedan od vlasnika je i legenda svijeta fudbala, Kristijano Ronaldo.

Naziv Centodieci je referenca 110 godina poslovanja Bugatti brenda. Hiperautomobil ograničenog izdanja došao je do faze prototipa, ali mu i dalje predstoji dugačak put pre nego što se može opisati kao savršeni, gotovi proizvod. Zvanični set slika slavnog brenda predstavlja nam njegovu šasiju i motor koji se testira na dinamometru u Bugatti fabričkom postrojenju u Francuskoj.

Iako je Centodieci baziran na Bugatti Chiron modelu, sve, počevši od osmolitarskog W16 motora, pa sve do aerodinamičkog paketa je urađeno po mjeri.

“U narednih nekoliko mjeseci, pored konstruisanja eksterijera i izvođenja naprednih simulacija, radujemo se što ćemo ovaj model konačno testirati na trkačkoj stazi i početi sa tjuniranjem njegove šasije”, objašnjava Andre Kulig, projektni menadžer ovog unikata.

Kako saznajemo, Bugatti Centodieci će svojim vlasnicima biti isporučen iduće godine.