7 najboljih aplikacija za porodično putovanje

Travel

Odlazak na ljetovanje sa porodicom nije jednostavan, a ni jeftin. Na sreću, postoji mnogo niskobudžetnih ili besplatnih aplikacija koje olakšavaju čekanje na granici ili pronalazak atrakcija koje će biti pogodne i za djecu

U nastavku pročitajte o sedam najinteresantnijih aplikacija koje će Vam biti od pomoći na putovanju – uključujući i onu koja Vam pomaže da locirate najbliži javni toalet.

Yuggler

Pretražujte različite aktivnosti namijenjene cjelokupnoj porodici u blizini, od besplatnih do vrlo vrijednih atrakacija. Uz pomoć Yugglera iskoristite svaki dan, u skladu sa vremenskom prognozom i vrstom zabave koja će biti interesantna Vašoj djeci, te pročitajte recenzije roditelja koji su te lokacije već posjetili. Umjesto da platite 20 eura za ulazak u muzej, možete locirati interesantne lokacije sa besplatnim ulazom i time uštedjeti i do 80 eura za porodični obilazak.

Sit or Squat

Sponzorira je Charmina, kompanija čija je osnovna djelatnost proizvodnja toaletnog papira. Ova aplikacija koristi već ugrađeni GPS Vašeg telefona kako bi odredila najbliže javne toalete. Možda još važnije, Sit or Squat pruža i ocjenu čistoće toaleta. Više nećete morati popiti kafu u kafiću samo da bi Vaša djeca koristila toalet.

Postagram

Ukoliko se nađete na prostoru SAD-a i želite poslati kratku poruku Vašim prijateljima koji žive tamo, a koje ne možete posjetiti, i pri tome ne želite kupiti uobičajenu razglednicu i ići do pošte – koristite Postagram.  Postagram pretvara Vaše iPhone ili Instagram snimke u razglednice. Aplikacija će isprintati Vašu razglednicu i poslati je na bilo koju adresu u SAD-u, na koju stiže u roku od sedam dana – sve za 1dolar (iako još uvijek trebate kupiti markicu).

My Disney Experience

Interaktivna mapa oficijelne Walt Disney World aplikacije, koja koristi GPS Vaših uređaja, pomaže Vam pri pronalasku restorana, javnih toaleta i atrakcija u blizini. Takođe, možete u stvarnom vremenu saznati vrijeme čekanja u redovima za popularne vožnje, trenutne rasporede parada i pojavljivanja likova iz crtića. Ako se ikada odlučite posjetiti Disney tematski park, znajte da ova aplikacija neće omogućiti popust, ali će roditeljima osigurati smirenost.

Wi-Fi Finder

Pronađite besplatni internet u blizini Vaše trenutne lokacije za čas. Wi-Fi Finder radi i kada ste offline. Prije nego što izađete, preuzmite offline bazu podataka i time ćete spriječiti gubljenje podataka dok tražite hotspot tokom putovanja u inostranstvu. Možete uštedjeti i do 15 dolara na troškovima Wi-Fi-ja koji biste platili hotelu.

GateGuru

Učinite odgode i neugodna kašnjenja letova nešto ugodnijim sa Gate Guruom. Ova aplikacija locira različite pogodnosti na aerodromskim terminalima, tako da tačno znate koliko daleko trebate hodati do dječije igraonice ili do toaleta. Aplikacija, takođe, prikazuje popuste u trgovinama na aerodromu, pa čak i mogućnosti iznajmljivanja automobila u posljednjem trenutku. Nedavno istraživanje je pokazalo da Vam rezervisanje automobila putem aplikacije koje dalje ide kroz protokol rentacar kompanije može uštedjeti od 7 do 10 dolara po danu.

OpenTable

Napravite rezervaciju u restoranu putem aplikacije ili web-stranice, i zaradićete poene za svako jelo. Prosječnom rezervacijom ćete zaraditi oko 100 poena, dok određeni restorani nude i do 1000 poena. Platite gotovinom i OpenTable će Vam poslati poklon karticu koju ćete iskoristiti za budući račun. Pretražujte na osnovu željene kuhinje, cijene i udaljenosti kako biste pronašli mjesto koje će odgovarati svakom članu porodice, te pogledajte recenzije.