„Stručnjak za putovanja“ bi se skrasio u ovom gradu

Travel

Gotovo da nema citiranije osobe od Entonija Bordena kada su putovanja u pitanju

Bilo da nešto proglašava „odvrtanim ili sramotnim“, juri uz brzom hranom u svakom dijelu svijeta, proba neke bizarne specijalitete… on je tip čovjeka koji o svemu ima šta da kaže.

Nedavno, u intervjuu za magazin Maksim, Borden je izjavo je jedini grad u kome bi mogao da ostane da živi zavijek – Tokio.

„Ako bih morao da prihvatim da živim u jednoj državi, ili čak u jednom gradu, i da ga nikada ne napustim do kraja života – u sekundi bih izabrao Tokio“, rekao je Borden.

Taj grad mu se svidio od kada ga je prvi put posjetio i kada je u njemu doživio prvi „esid trip“, i od tada, kako kaže, „ništa više nije bilo isto“.

Njegova fascinacija Tokijom i japanskom kulturom je i dobro dokumentovana. Osim što je više puta boravio u Japanu i snimao svoje emisije tamo, Entoni Borden straštveno trenira džiu-džicu, a napisao je i grafičku novelu o suši majstoru koji obezglavljuje svoje goste koji naručuju Kalifornijske rolnice.

Borden je otkrio i da je razmišljao mjestima na kojima bi mogao da se penzioniše.

Dugo vremena je razmišljao o Vijetnamu kao jednoj od ozbiljnih mogućnosti, ali je nedavno izjavio da „sve više nagnje ka Italiji“.