Šta Federer jede za doručak, ručak i večeru?

Gastro

Da bi bio fit i zadržao svoju sportsku dominaciju, Federer mora da se hrani kako treba. Šta voli Rodžer Federer, da li su to slaniši ili pak slatke poslastice? Evo liste onoga što Federer jede za doručak, ručak i večeru

Kako bi započeo svoj dan Rodžer Federer se najčešće opredjeljuje za slatki doručak, prije nego za slani. To su uglavnom domaći vafli sa svježim voćnim kompotom. Ovo je njegov izbor za jutro prije meča. Federer zatim nastavlja svoju jutarnju rutinu sa svježim sokom od cijeđenog voća, zatim sa kafom, a zatim i malom količinom sirćeta.

Prije tenisa Federer uživa u tanjiru paste. Dva sata prije svakog meča jede pastu sa laganim sosom. To mu je ustaljena navika već 20 godina.

Na pauzi između vježbanja Federer jede i energetske čokoladice. Takođe, na ovoj listi su i nezaobilazne banane koje Federeru daju energiju.

Što se večere tiče, Federer je skoro rekao da je ljubitelj italijanske, japanske i indijske kuhinje.

Got naan?

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Međutim, i sportisti imaju prava da se opuste. Iako zdrava hrana predstavlja imperativ za njih, poneka grešna poslastica neće napraviti većih problema. Federer obožava čokoladu i sladoled. To su njegove slabosti i ne kaje se kada posegne za velikom kutijom sladoleda.