Visa Token Service širi se u Evropi

Valuta

Visa je objavila da će 11 novih evropskih partnera implementirati Visa Token Service (VTS), kako bi stvorili sigurnije okruženje za kupce koji čuvaju podatke o plaćanju u fajl sa svojim omiljenim trgovcima.

Usvajanje usluge Visa Token od partnera širom Evrope naglašava kako industrija reaguje na zabrinutost potrošača u vezi sa online sigurnošću i kako Visa nastavlja da pokreće inovacije u ekosistemu plaćanja.

Pored povećanja sigurnosti, istekli ili kompromitovani akreditivi za plaćanje mogu se bez poteškoća ažurirati u pozadini od finansijske institucije, čime se eliminira značajna tačka trenja za potrošače i trgovce.

Usluga Visa Token pokrenuta je 2014. godine kao dio stalne posvećenosti rastu i sigurnosti e- i m-trgovine. Od tada je primijećen značajan napredak, sa novim kompanijama, uključujući trgovce, gatewaye i tehnološke kompanije koje su se pridružile programu.

Mark Austin, izvršni direktor, Product Solutions Europe, Visa objašnjava: “Visa je posvećena tome da iskustvo e-trgovine učini sigurnim i jednostavnim za sve u ekosistemu. Integracijom Visa Token Service-a, trgovci i gateway-i za plaćanje više ne moraju čuvati osjetljive podatke o računu, što uvelike smanjuje rizik prevare za potrošače koji svoje podatke o karticama čuvaju na mobilnim uređajima, mobilnim aplikacijama ili kod trgovaca u online e-trgovinama. Ovo će pomoći da se plaćanje putem e-trgovine učini sigurnijim, a da se potrošačima omogući bezbrižno plaćanje”.

Novi partneri koji usvajaju program uključuju Adyen, Cardstream, Computop, Datatrans, HiPay, Ingenico/Bambora, Monext, Safecharge, Secure Trading, Wirecard i Worldline.