Dobit Ferarija rekordnih 113 miliona eura

Italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Ferari NV povećao je prognozu zarade poslije bilježenja rekordne dobiti u trećem kvartalu od 113 miliona eura.

Kompanija čije je sjedište u Maranelu u sjevernoj Italiji, podigla je prognozu zarade za cijelu godinu, prije uračunatih kamata, poreza i amortizacije na iznad 850 miliona eura u odnosu na 800 miliona eura koliko je ranije prognozirala. Kompanija je snizila svoju procjenu duga na kraju godine na ispod 700 miliona eura. Prihodi u trećem kvartalu su porasli za osam odsto na 783 miliona eura, potpomognuti uspjehom modela sa 12 cilindara, F12tdf, četvoroseda GTC4Luso i novo lansiranog kabrioleta LaFerari Aperta.

Ferari je prijavio isporuku 1.978 vozila, 29 vozila više nego prethodne godine. Po regionima prodaja je porasla u Evropi, Americi i Kini, a pala u ostalim zemljama Azije.

Grupa je potvrdila da za ovu godinu planira da isporuči oko 8.000 vozila, sa prihodima iznad tri milijarde eura.

Vrijednost akcija porasla je pet odsto na berzi u Milanu danas na 48,53 eura. Njihova vrijednost je porasla 11 odsto od početka godine kada se kompanija izdvojila od majke firme Fijat Krajsler.