Elextrina limuzina budućnosti stiže 2019.

Taman kad se mislilo kako je Elextra još jedan start-up koji će neslavno propasti stiže vijest kako je kompanija pronašla zainteresovane investitore i osigurala sredstva za razvoj automobila

Iza dizajna ove superlimuzine stoji Robert Palm koji je za britanski Autocar izjavio kako je projekat krenuo, te kako će do proljeća prvi prototip biti gotov. Najveća posebnost u vizuelnom smislu je kako se radi o automobilu s četvoro vrata i gepekom od 400 litara, a potom i kako je većina dijelova izrađena od karbona što bi trebalo donijeti uštedu od bar 25 odsto u odnosu na automobil koji bi bio izrađen od aluminijuma.

Doda li se aerodinamičnoj formi minimalne mase moćan pogon jasno je kako se očekuju vrhunske performanse. Koristeći dva elektromotora ukupne snage oko 680 KS ovaj bolid bi trebao uhvatiti 100 km/h u manje od 2,3 sekundi. I dok sasvim očekivano projekat predviđa maksimalni limit na 250 km/h, pomalo iznenađuje domet od čak 600 km.

Ako bude sve išlo po planu automobil bi se na tržištu trebao pojaviti 2019. godine. Predviđeno je 100 primjeraka, a cijena će biti u rasponu od 400.000 do 500.000 eura.