Riješena misterija engleskog sela u koje hrle turisti

Malo mjesto Kidlington u Velikoj Britaniji odjednom su iz nepoznatog razloga počeli masovno da posjećuju turisti u maju ove godine.

Najviše turista je dolazilo sa azijskog kontinenta koji su ovo, do sad ni po čemu posebno poznato selo, počeli znatiželjno da razgledaju i fotografišu.

Postojale su brojne teorije o razlogu popularnosti Kidlingtona, između ostalog da traže rijetke Pokemone ili da je tu sniman “Hari Poter”.

Odgovor je stigao nakon skoro pola godine. Naime, vodič kineske turističke agencije za BBC je objasnio da su on i njegove kolege počeli tu da dovode turiste i pokazuju im kuće i vrtove isključivo iz jednog razloga: da im pokažu pravu, originalnu Englesku, koju ne mogu da vide u većim gradovima.

Vodič je naveo da su turisti oduševljeni ovim mjestom jer njegovo okruženje navodi da se osjećaju zadovoljno i spokojno. Takođe je dodao da su kuće i vrtovi najviše oduševili posjetioce.

Iako je pojedine domaćine uznemiravalo to što bi po izlasku iz kuće naišli na ljude ispod prozora, neki su odmah napravili dobar biznis s prodajom čajeva.

Turisti u Kidlington stižu i dalje, a stanovnici su se do sada toliko navikli na njih, da ih više gotovo ne primjećuju.