Alfa Romeo Giulia osvojila je titulu najljepšeg automobila

Čitaoci časopisa Auto Bild i Bild am Sonntag i stručni žiri, proglasili su model Alfa Romeo Giulia za „Najljepši automobil“, dajući mu znatno više glasova nego drugim modelima. Time je kolekciji titula koje je osvojio ovaj italijanski sportski automobil dodata još jedna nagrada

Novi model Alfa Romeo Giulia proglašen je za „Najljepši automobil“ u takmičenju „Das Goldene Lenkrad“ („Zlatni volan“). Ova nagrada, osvojena po prvi put, uvećala je izuzetnu kolekciju međunarodnih nagrada koje je osvojio novi sportski automobil brenda Alfa Romeo.

Čitaoci časopisa Auto Bild i Bild am Sonntag i žiri koji se sastojao od 29 stručnjaka automobilske industrije koji su većinski glasali za ovaj model. Među članovima žirija bili su svjetski šampioni u reliju Valter Rerl i Sebastijen Ogier, DTM šampion Matias Ekstrem i dizajner Andrea Zagato.

Uzbudljiva Giulia, koja je kreirana u Centro Stile Alfa Romeo, predstavlja nov izraz najbolje italijanske tradicije koja kombinuje usklađene proporcije, linearan stil, materijale visokog kvaliteta, sa naglašenim sofisticiranim elementima od aluminijuma, drveta i kože. Sve to ukrašeno legendarnim elementima, sa korijenima u istoriji dugoj preko sto godina, od kojih je najznačajnija djetelina sa tri lista, nesumnjivo najpoznatiji simbol Alfa Romeo dizajna.

Nagradu „Zlatni volan“, koja se dodjeljuje od 1976. godine, a ove godine je podijeljena u sedam kategorija, Alfa Romeo je osvojio 2011. godine za reklamnu kampanju „Ja sam Giulietta“. Alfa Romeo 147 je osvojio u svojoj kategoriji vozila 2000. godine, dok je 1995. godine nagrada „Zlatni volan“ za kategoriju kupe vozila pripala modelu Alfa Romeo GTV.