Lamborghini Aventador S Roadster za 2018.

Limuzine

Lamborghini je na frankfurtskom auto-salonu izložio restilizovanu verziju Aventadora sa otvorenom krovom

Poslije prošlogodišnjeg redizajna Aventadora Coupe, koji je tom prilikom dobio oznaku “S”, stigao je i osvježeni Roadster za 2018. sa istim dodatkom u nazivu.

Inače, dizajn spoljašnjosti Aventadora S izveden je pod uticajem Superveloce (SV) verzije, tako da automobil sada izgleda agresivnije zahvaljujući naglašenijem prednjem spliteru i potpuno preoblikovanom braniku, te većim otvorima za vazduh.

Za razliku od kupe varijante, ovaj automobil umjesto fiksnog ima sklopivi tvrdi krov čija je masa ispod 6 kg. Paneli od kojih se krov sastoji lako se skidaju i odlažu u prtljažni prostor smješten na prednjem dijelu automobila.

Lamborghini je saopštio da je panele, izrađene od ugljeničkih valkana, moguće naručiti u mat završnoj obradi ili u viskom sjaju.

Iako sklopivi krov ima veoma malu masu, Aventador S Roadster za 2018. teži je 50 kg od modela S Coupe, zbog dodatnih ojačanja karoserije, pa je ukupna masa vozila 1.625 kg.

Ispod poklopca motora nalazi se poznati 6.5 V12 koji sada proizvodi 740 ks (40 ks više nego na verziji pre redizajna) i 690 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Aventador S Roadster od 0 do 100 km/h stiže za tačno 3 sekunde, a maksimalna brzina je 350 km/h.

Kao i restilizovani Coupe, i Roadster je opremljen sistemom upravljanja na sva 4 točka, što će poboljšati agilnost vozila i stabilnost u krivinama i prilikom skretanja, kako pri manjim tako i pri velikim brzinama.

Početna cijena automobila u Evropi iznosi 313.666 eura, a prve isporuke očekuju se u februaru 2018.