Varšavski stan u glamuroznom stilu Pariza

Jedan stan u Varšavi, koji potiče iz tridesetih godina, dobio je unapređenje sa pariskim akcentima

Ovaj stan je renoviran zahvaljujući Marti Črapka iz dizajnerskog studija Colombe Design, pa sada predstavlja moderni prostor za savremene boeme. Dnevna soba i trpezarija podijeljene su modularnim staklenim vratima koja imaju drveni ram, a koje je dizajnirala Marta. Drveni podovi sa dezenom riblje kosti uljepšavaju dnevni boravak, dok su zidovi dekorisani plišanim linijama La Panthere materijala.

Stolovi od sirovog drveta i glomazno ogledalo naglašavaju kamin ovjenčan mermerom, koji sada služi kao biblioteka. Police za knjige sa obije strane prozora su strateški postavljene na taj način, kako bi sačuvale prostor i kreirale jedinstven ambijent u njemu.

U trpezariji se nalazi set crnih stolica, luster sa tri ruke, kao i čelična lampa sa izloženom sijalicom, koja je djelo Črapke i njenog dizajnerskog tima. Stolica u francuskom stilu dobila je novu upotrebnu svrhu i postala unikatni krevetić za psa.

U glavnoj spavaćoj sobi, detalji na zidovima su urađeni tako da prekrivaju cijele površine zidova i sakrivaju fioke i vitrine. Krevet je smješten unutar ove interesantne konstrukcije, dok se fioke koriste umjesto noćnih stočića.

U kuhinji, crno gvožđe uramljuje ormariće pravljene po mjeri, inspirisane Versajem. Mesingana vrata svojim izgledom doprinose dekoraciji ovog prosotra, dok unikatna, vintage lampa osvjetljava odjeljak za sjedenje.

Svaki prostor u ovom stanu, pa čak i njegov hodnik, dobio je primamljiv, interesantan i razigran dekor, koji neodoljivo podsjeća na Francusku i Pariz, i ono staro vrijeme kada je glamur bio u modi.