Bivši inženjer Gugla predlaže vježbu za oslobađanje od stresa

Living

Bivši inženjer Gugla Čed Meng Tan u svojoj knjizi podijelio je sa čitaocima kako je naučio da dijelove svoje poslovne ličnosti prenese na privatnu. On je opisao vježbu koju praktikuje kako bi uspio da iskontroliše svoje ishitrene reakcije

„Kad god bih se posvađao sa svojom suprugom ili kolegom, odem u drugu prostoriju da se smirim i nakon par minuta smirivanja, uradim sledeću vježbu. Vizualizujem tu osobu u susjednoj sobi i podsjetim sebe da je ona ista kao ja. Želi da se oslobodi patnje kao ja, želi da bude srećna baš kao ja i onda poželim toj osobi sreću, zdravlje, slobodu i tako dalje.

Nakon nekoliko minuta te vježbe, osjećam se mnogo bolje u vezi sa cijelom situacijom. Veliki dio mog bijesa nestane odmah. Mislim da je ta praksa glavni razlog zašto se moj brak nije pretporio u totalni haos“, naveo je Meng Tan.

Ova vježba može da izgleda mnogo teže nego što zvuči. Kada ste usred rasprave sa partnerom, morate da se suzdržite da ne kažete nešto što će tu osobu povrijediti. Potrebno je malo vremena dok to ne postane navika, ističe Čed.

Takođe, na ovaj način moguće je razmišljati o svojoj reakciji i ponašanju, umjesto što se mnogi fokusiraju na promjenu ponašanja kod partnera. Stvar je u tome kako se gleda na situaciju, a sve je moguće iskontrolisati.