Četiri nagrade za film Miloša Radovića u Njemačkoj

Film „Dnevnik mašinovođe“ Miloša Radovića osvojio je četiri nagrade na 65. Međunarodnom filmskom festivalu Manhajm-Hajdelberg

Film scenariste i reditelja Miloša Radovića sa Lazarom Ristovskim u ulozi i glavnog glumca i producenta, nagrađen je, zahvaljujući najvećem broju glasova, priznanjem publike, kao i priznanjem internacionalnog žirija “Special Mention Mannheim-Heidelberg“, za “visoko dostignuće u režiji, glumi, fotografiji, muzici i montaži”

Radović je dobio i priznanje petočlanog žirija sastavljenog od vlasnika njemačkih bioskopa, koje sa sobom nosi preporuku da se „Dnevnik mašinovođe“ i još dva filma sa programa ovogodišnjeg festivala prikažu u Njemačkoj.

„Dnevnik Mašinovođe“ je komedija-melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima. Ilija, koga tumači Lazar Ristovski je šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. On drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima, u tumačenju Petra Koraća, priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbježne. Sima se plaši jer ne želi da postane ubica. Najviše ga zanima koliko će vremena proći dok mu se ne desi prvo gaženje.

U filmu igraju i Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Nina Janković, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić.