Kevin Kostner želi snimiti film od deset sati

Američkog glumca i režisera, Kevina Kostnera nismo vidjeli za režiserskom stolicom još od 2003. godine kada je snimio ‘Divlja prostranstva’.

Film je bio uspješan i kod kritičara, a i kod publike, jer je bez ikakvog problema povratio uloženo i donio vrlo pristojnu zaradu investitorima.

Nakon što su ga upitali namjerava li snimiti još koji western u svojoj budućnosti, Kostner je dao odgovor koji niko nije očekivao. Namjerava da snimi western ep od deset sati. Ovaj film će biti namijenjen za prave ljubitelje Kostnera i za ljude koji vole dugo sjediti.

– Imam namjeru snimiti još filmova. Radio sam na jednom projektu, u pitanju je film dugačak oko deset sati. Što na to kažete – konstatovao je Kostner.

Glumac je pojasnio o čemu se u stvari radi.

– Možda snimim tri filma u stvari, i dodam još i četvrti tako da bude saga. Mogao bih to napraviti za televiziju ili bih mogao snimati jedan film svakih šest mjeseci, tako da su filmovi povezani poput nekih francuskih serijala filmova. Mislim da je takve filmove zabavno gledati – izjavio je Kostner.

Kostner je zadnji put režirao prije gotovo 14 godina. Vraća se nakon toliko vremena i odmah kreće s projektom koji zahtjeva nevjerovatnu predanost. Poznajući Kostnera, neće ga se jednostavno odgovoriti od njegovog plana.

To je glumac koji nam je na velika platna donio i bizarno ostvarenje kao što je ‘Vodeni svijet’ koji je jedva uspio povratiti svoj uloženi novac kao i još bizarnije djelo, ‘Poštar’ koji nije vratio niti 20% od uloženog.