Lidl otvara 5.000 novih radnih mjesta u Londonu

U sklopu velikog investicionog programa u Velikoj Britaniji, njemački trgovinski lanac Lidl će otvoriti 5.000 novih radnih mjesta

Iz Lidla, koji trenutno ima više od 630 prodavnica u Engleskoj, Škotskoj i Irskoj, poručuju da planiraju da više nego udvostruče broj prodajnih objekata u toj zemlji, na 1.500, u sklopu trogodišnjeg investicionog plana vrijednog 1,8 miliona eura, prenosi AFP.

Samo u Londonu namjeravaju da otvore 250 trgovina. Njemačka kompanija je dobila dozvolu od lokalnih vlasti za izgradnju novog sjedišta u opštini Kingston u jugozapadnom Londonu, u vrijednosti od 70 miliona funti.

Lidl, koji trenutno zapošljava 19.000 ljudi u Britaniji, najavio je i otvaranje tri nova skladišta, što će omogućiti zapošljavanje još 1.500 ljudi.

U periodu od sredine septembra do početka decembra, Lidl je povećao udio na britanskom tržištu na 4,6 odsto, dok je Aldiju pripalo 6,2 odsto.

Vijest o širenju Lidlovog poslovanja je dobra za zvanični London, u trenutku kada postoji zabrinutost u pogledu priliva investicija poslije junske odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske unije.