Müller od Konzuma preuzeo Kozmo drogerije

Kompanije Müller trgovina Zagreb d.o.o. i Konzum d.d. potpisale su ugovor kojim će Muller preuzeti trgovačko poslovanje drogerijskom robom koje je Konzum obavljao u specijalizovanim prodavnicama pod brendom KOZMO

Ova saradnja će omogućiti Mülleru daljnje jačanje prisutnosti na hrvatskom tržištu, dok će Konzumu osigurati daljnji fokus na core business.

– U skladu s najavljenom poslovnom strategijom snažnog fokusa na osnovnu djelatnost, donesena je odluka o izlasku Konzuma iz segmenta drogerija. Vjerujem da smo u drogerijskom lancu Müller pronašli pouzdanog partnera koji će na zadovoljstvo naših potrošača u narednom periodu dodatno razvijati drogerije i njihovo poslovanje. Konzum će kao tržišni lider, u 2017. godini koja je ujedno i godina obilježavanja Konzumovog 60-tog rođendana, i dalje raditi na ukupnom unapređenju svog poslovanja, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Prva KOZMO drogerija otvorena je u julu 2005. godine u Zagrebu, a danas mreža broji 70 prodajnih mjesta, a zaposleno je više od 400 zaposlenih.