Porsche predstavio novi 911 GTS

 

Porsche je proširio ponudu modela 911 s verzijom GTS, a u prodajne salone stižu u martu

Porsche 911 GTS pokreće pojačan trolitarski 6-cilindarski turbo motor boxer konfiguracije sa 450 konjskih snaga i 550 Nm najvećeg obrtnog momenta koji je raspoloživ od 2.150 do 5.000 obr/min. Za prenos snage na obje osovine zadužen je PDK mjenjač sa dva kvačila i 7 stepeni prenosa.

Na spisku standardne opreme u ovom slučaju je i adaptivni ovjes PASM – Porsche Active Suspension Management, ali i Sport Chrono paket. Automobil spolja karakterišu zatamnjena kućišta prednjih i zadnjih svjetala, posebne 20-inčne crne felge, nešto veći adaptivni zadnji spojler i crni dvostruki završeci izduvnog sistema.

Tamna unutrašnjost obložena je kombinacijom kože i alkantare.

S ponuđenim potencijalom 911 GTS od 0 do 100 km/h stiže nakon 3,6 sekundi i razvija 312 km/h, a kupci će moći birati između tri ponuđene karoserijske opcije coupe, cabrio i targa. U Porscheu tvrde da prosječna potrošnja goriva iznosi 8,3 litara nakon 100 pređenih kilometara.

Automobil je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Detroitu, a prvi kupci svoje primjerke moći će dobiti početkom marta.