Prodaje se kuća Elvisa Prislija

 

Kuća legendarnog „kralja roka“ prodaje se za 30 miliona dolara

Elvis Prisli je davne 1967. godine kupio ovo imanje na Beverli Hilsu za $400.000, iste godine kada se oženio Prisilom. Par je dijelio ovaj dom do 1972. godine kada su se razveli. Kuća i danas ponosno stoji na ovim poznatim holivudskim brdima i trenutno se prodaje.

U decembru 2012. godine imanje je prodato za $9.8 miliona vlasniku i osnivaču Hard Rock Cafe-a Piteru Mortonu. Bivši vlasnik je 2012. godine zamalo srušio kuću legendarne rok zvijezde. Međutim, Morton je ipak odlučio da kuću proda i da je prepusti nekom drugom.

Ova kuća je danas potpuno renovirana i modernizovana, tako da je spremna za novog vlasnika. Sadrži i dosta novina, kao što su sauna, novi bazen i novi podovi koji sadrže grijanje.

Sa svojih 500 kvadratnih metara nevjerovatno je velika. Unutrašnjost vile je prozračna i prostrana. Dominiraju svijetle boje i svijetli drveni elementi. Preko velikih prozora vrt kao da se uvodi u unutrašnjost što atmosferu čini opuštenom. Podovi su od skupocjenog granita i mermera a da bi se domaća toplina očuvala u mnogim prostorima korišćeni su tepisi koji su svijetlih boja kako bi prostor ostao što otvoreniji.

Cijena kuće je 30 miliona dolara što uopšte i ne čudi, jer je riječ o rok legendi koja će zauvijek biti upamćena u istorijskim i muzičkim knjigama.

Elvis Aron Presli je bio američki muzičar, „kralj roka“, izuzetno popularan pedesetih i šezdesetih godina 20. vijeka. Prodao je više od 150 miliona ploča i igrao u dvadesetak filmova. Umro je 1977. od prekomjerne upotrebe alkohola i droge.