Najskuplje slušalice na svijetu koštaju 110.000 dolara

Slušalice Focal Utopia by Tournaire obećavaju najbolju muziku za vaše uši

Dva francuska brenda, udruženim snagama predstavljaju slušalice koje su raj za audiofile i ljubitelje Tornaire luksuznog nakita. Cijena ovog modela košta 100.000 dolara, a uz dodatnu opremu od 10,000 dolara, cijena ovih slušalica izlazi čak 110,000 dolara.

Iz kompanije Focal tvrde da im je trebalo čak 35 godina da razviju takav audio zvuk i dizajn kako bi kreirali Utopia model. Konačan rezultat je nevjerovatano jasan i čist zvuk. Što se dizajna tiče i on je takav da je definitivno prvi u svijetu. Slušalice posjeduju podršku punog opsega zvučnog drajvera sa čistim Beryllium ’M’ oblikovanim kupolama. Ovo omogućava slušalicama da izbjegnu bilo kakva preklapanja ili pasivan proces filtriranja, što za rezultat ima 50kHz frekventni odziv.

Uz ovu cijenu idu još stil, udobnost, ekskluzivnost. Ekstravagantne slušalice optočene su 18K zlatom, 6.5K dijamantima, kao i premijum jagnjećom kožom kojom su presvučeni sunđeri i karbonska vlakna.

Čitava kolekcija je ručni rad koju potpisuju majstori Tournaire juvelirskih radionica. Ove slušalice su rezultat jedinstvenog partnerstva i savršena su simbioza Focal visoko kvalitetnog proizvođača audio opreme već više od 35 godina.

Najskuplje slušalice svih vremena svakako nisu obične. One su raj za ljubitelje dobrog zvuka i obožavaoce nakita.