Ovako izgleda penthaus Donalda Trampa vrijedan 100 miliona dolara

 

Smještena na Petoj aveniji u Njujorku, na samo nekoliko blokova od Central parka, uzdiže se čuvena Trampova kula koju je novi američki predsjednik izgradio 1983. godine.

U njoj su smještene ne samo Trampove poslovne prostorije, već i raskošan penthaus koji se prostire na tri posljednja sprata kule i procjenjuje se da vrijedi 100 miliona dolara.

Penthaus je dizajniran da podsjeća na Versajsku palatu, tako da već od ulaznih vrata odiše zlatom i dijamantima.

U dnevnoj sobi vlada savršena simetrija – mermerni zidovi, zasjenjujući ornamenti u boji zlata, luksuzan namještaj u stilu Luj XIV, kristalni lusteri, korintski stubovi. Prostoriju krase klasična umjetnička djela poput bronzane statue Erosa i Psihe na stolu i reprodukcija barokne freske Aurora iznad bijelog mermernog kamina na kojem se nalaze i grčke vazne u savršenoj simetriji.

Veliki prozori nude spektakularan pogled sa 66-og sprata kule ka Central parku i susjednom Nju Džersiju.

Trpezarija Trampovih je poput ostatka stana opremljena namještajem Luj XIV i pozlaćenim predmetima poput poslužavnika, čaša i šolja postavljenih na staklenom trpezarijskom stolu.

Radna soba Melanije Tramp opremljena je luksuznim namještajem, a ništa manje impresivan nije ni pogled koji se pruža iz prostorije. Iznad sofe se nalazi reprodukcija Renoarove slike „Loža“. Melanija od 2010. godine dizajnira nakit za kompaniju „QVC“, a njene kolekcije nose potpis „M“.

Raskošan enterijer Trampovog penthausa je kreirao renomirani dizajner Angelo Donghia, koji je tokom 70-ih i 80-ih dizajnirao za Ralfa Lorena, Lajzu Mineli, Dajanu Ros i druge poznate ličnosti. Enterijerista je preminuo 1985. godine, a posthumno je uvršten u hol slavnih dizajnera enterijera.

Trampova kula poslužila je kao fiktivno središte kompanije Brusa Vejna u filmu „Uspon Mračnog viteza“.