FIAT predstavio model 500 namijenjen „milenijalcima“

Specijalna serija 500 Mirror, posvećena pripadnicima generacija rođenih osamdesetih i devedesetih godina, koji vole tehnologiju i uvijek žele da budu povezani, predstavljena je na Salonu automobila u Ženevi

Osim proslave 60. rođendana modela FIAT 500, 2017. godinu obilježava i debi varijante „500 Mirror“, nove verzije koja za ciljnu grupu ima pripadnike generacija rođenih tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka, koji vole nove tehnologije i žele da voze automobil koji je uvijek povezan i ispunjen sadržajima.

Standardna oprema modela 500 Mirror uključuje Uconnect 7” HD LIVE multimedijalni uređaj sa ekranom osjetljivim na dodir, Bluetooth konekciju, USB-AUX IN priključke i integrisane komande na upravljaču koji je presvučen kožom.

Vjerovatno najzanimljivija inovacija je uvođenje sistema integracije smartfona, koja se premijerno pojavljuje na modelima brenda FIAT. To znači da korisnici mogu da pristupaju najvažnijim aplikacijama na svojim telefonima direktno preko 7-inčnog ekrana sistema Uconnect, integrisanog na centralnoj konzoli.

fiat 500 1

Sa podrškom Apple CarPlay, koja predstavlja jednostavniji i savremeniji način za upotrebu iPhone uređaja u vozilu, vozači mogu da prilagode vožnju uslovima u saobraćaju, te da obavljaju i primaju pozive, pristupaju tekstualnim porukama i slušaju muziku, a da pritom ostanu koncentrisani na vožnju.

Funkcija integracije Android Auto takođe omogućava vozačima da upravljaju sadržajima i glavnim aplikacijama na njihovom smartfon uređaju direktno iz sjedišta.

FIAT 500 Mirror je dostupan u dvije konfiguracije – hečbek i kabrio. Linija benzinskih motora uključuje 1.2 litarski benzinac sa 69 ks i 0.9 TwinAir jedinicu od 85 ks. Prema fabričkim podacima, drugi model bilježi prosječnu potrošnju goriva od svega 3,8 litara/100 km i emisiju CO2 ispod 90 g/km, u kombinovanom režimu vožnje.

Automobil je dostupan i sa Euro 6 motorom 1.3 Multijet II sa 95 ks. Paleta boja modela 500 Mirror obuhvata i bijelu Gelato, crvenu Passione, crnu Vesuvio i sivu Carrara.

Cijena ovog modela je 10.490 eura. (B92)