Apple predstavio crveni iPhone i jeftiniji iPad

Mobilni

Dok cijeli svijet čeka na iPhone 8, Apple je na prvom ovogodišnjem lansiranju novih proizvoda iznenadio korisnike crvenom verzijom „sedmice“

Apple na ovaj način obilježava deset godina saradnje sa organizacijom Red, koja se bori protiv side. Posebne serije iPhone 7 i 7 plus, stižu sa 128GB i 256GB memorije i cijene su od 749 dolara. Iako kompanija nije objavila datume, zna se da će ograničena serija crvenih modela moći da se kupi u pojedinim radnjama od petka pa do „nepoznatog datuma“. Apple je u svom partnerstvu sa organizacijom Red donirao 130 miliona dolara za borbu protiv ove bolesti.

Istovremeno, Apple je otkrio i dosad najjeftiniji iPad. Što se tiče naziva, Apple je ovoga puta povukao neobičan potez. Umjesto nastavka tradicije i naziva iPad Air 3 (ili sličnog), ovaj se model na njihovim stranicama naziva samo – iPad. Ova verzija stiže sa ekranom od 9,7 inča sa svjetlijim retina ekranom po cijeni od 329 dolara za verziju od 32GB.

Apple je osvježio ponudu iPhone SE uređaja, pa su tako od danas umjesto u 16 i 64 GB ovi uređaji dostupni u verzijama sa po 32 i 128 GB ugrađene memorije, a cijene su im 399 i 499 dolara.