Bingo prošle godine ostvario porast prihoda od 13 posto

Kompanija Bingo je prošle godine ostvarila porast prihoda od 13 posto i sada je lider na tržištu BiH u segmentu moderne trgovine

Ovu informaciju je za Faktor potvrdila Tatjana Paunoski, marketing menadžer u kompaniji Bingo. Istakla je da preduzeće ima 184 maloprodajna objekta i da grupacija zapošljava 7.000 ljudi. Povodom problema u kojima se nalazi Agrokor koji je i vlasnik Konzuma, Paunoski ističe da je Bingo o ovim dešavanjima upoznat putem medija.

Ona je rekla da kompanija u ovoj godini nastavlja ulaganja u proizvodnju, a planirana su otvorenja u nekoliko gradova u kojima do sada Bingo nije bio prisutan, a nastaviće se investicije i u stare centre .

– Osim nekoliko fabrika koje smo preuzeli poput Corn Flips Majevica Srebrenik, Semberka Janja, Kaleteks Kalesija i Fabrika namještaja Duka, prije tri godine otvorili smo najsavremeniju farmu koka nosilica, a kapacitet farme je 5 miliona jaja mjesečno. Nakon toga smo otvorili farme brojler pilića, jednu u Špionici na teritoriji opštine Srebrenik, kapaciteta 60.000 pilića, i jednu na Dubravama kapaciteta 90.000 pilića. U Tuzli na lokaciji Bosanska poljana imamo fabriku tjestenine, gdje proizvedemo 50 tona raznih vrsta tjestenine i fabriku papirne konfekcije. Semberka je takođe u našem vlasništvu. Dakle, u sklopu kompanije Bingo imamo 9 proizvodnih pogona i 11 kompanija drugih djelatnosti, navodi Paunoski.