Na radost Trampa Ford ulaže 1,2 mlrd u terence

U Fordovom pogonu u Mičigenu počeće da prave Rendžer 2018. godine a Bronko 2020. dok Fokus prebacuju u Meksiko

Da se američka auto-industrija konsoliduje i koncentriše na svom tlu, po Trampovoj zamisli, potvrda je i kompanije Ford Motor koja će da uloži 1,2 milijarde dolara u tri fabrike u Mičigenu, kako bi utrla put za obnovu proizvodnje pikapa Rendžer i SUV vozila Bronko. Oko jedne milijarde dolara, Ford će investirati prvo u fabrike za proizvodnju motora i montažu modela Rendžer i Bronko, koji će zamijeniti proizvodnu liniju kompaktnih automobila Fokus koji se slabo prodaju;  koju izmješta u Meksiko. Dodatnih 200 miliona dolara je namijenjeno za novi napredan data centar u Fordovoj fabrici u Flet Roku, Mičigen, gdje će kompanija otvoriti još 700 radnih mjesta.

Ovu objavu američkog proizvođača automobil na Tviteru vidio je i Tramp, koji je tim povodom napisao:“Velika vijest iz Forda danas. Veliko ulaganje u tri mičigenske fabrike. Automobilske kompanije se vraćaju u SAD. Radna mjesta! Radna mjesta! Radna mjesta!“
Kompanija planira da otvori ili zadrži 130 radnih mjesta u fabrici motora u mjestu Romeo, u Mičigenu. Zaposleni u Fordovom pogonu u Vejnu, takođe u Mičigenu, počeće da prave Rendžer 2018. a Bronko 2020. godine.