Deset razloga da posjetite Portoriko

 

Ostrvska država Puerto Rico što u prevodu znači „Bogata luka“, pripada grupi Velikih Antila, a sastoji se od nekoliko ostrva – Puerto Rico, Vieques, Culebra, Mona. Portoriko je najmanje ostrvo

Portoriko nudi bezbrojna kulturološka iskustva na mnogo istorijskih lokacija. Bilo da uživate u divljoj sirovoj prirodi, noćni ste avanturista ili obožavate sport, spakujte svoje stvari ukoliko ste u mogućnosti i pravac ovo ostrvo koje je prepuno kontrasta i iznenađenja.

Fantastična hrana
Portorikanci imaju nevjerovatnu hranu. Spremaju je sa mnogo ukusa i strasti, a ovdje su specijalitet dvije stvari – svinjetina i banane. Hrana je ovdje pomalo žestoka i ljuta i ima jak uticaj latino kuhinje. Ne propustite da probate Green Sofrito, grilovane banane i svinjetinu u čijem spremanju su najbolji na svijetu Portorikanci.

Piće
Morate okusiti portorikanski rum koji se fantastično kombinuje sa tropskim voćem. U krajnjem slučaju, svaki dobri obrok morate u Portoriku završiti rumom.

Fenomenalno vrijeme
Još jedna asocijacija kada se pomene Portoriko, jeste divno vrijeme. Sunce, more, i shvatićete da Portoriko ispunjava sva vaša očekivanja.

Plaže
Plaže ovdje sve posjetioce ostavljaju bez daha. Neke od najljepših koje morate vidjeti u Portoriku su Tortuga Beach, Flamenco Beach, Bateria El Escambron i Los Tubos.

Biolumiscentne vode
Jedan od najboljih osjećaja je definitivno vožnja kajakom, noću kroz vode Kariba koje svijetle poput fluoroscentnih boja, zahvaljujući biolumiscentnim planktonima.

San Huan
San Huan, glavni grad Portorika ima šta da ponudi – muzeje, galerije, kafee… San Huan je jedna od vodećih turističkih destinacija danas.

Spomenici
Obiđite spomenike, tvrđave… Ovdje se sudaraju tradicija i savremenosti Kariba.

Surf
Nema boljih lokacija od Portorika, ukoliko volite surfing.

Tropske prašume
Prema drevnoj indijskoj legendi, dobri duh Yuquiyu’ (ili ‘Iokahu’) zavladao je moćnim planinskim tronom štiteći Portoriko i njegov narod. Ukoliko ste istraživačkog duha ili volite planinarenje, nabacite osmijeh na lice, jer ćete ovdje uživati. El Yunque planine su Nacionalni prirodni rezervat na čijem vrhu se nalaze prašume.

Hato Rey
Hato Rey je finansijski centar San Huana. Takođe ovo je Meka šopinga. Ne propustite da posjetite neki od ogromnih molova koji su raj za kupovinu poput Plaza las Americas ili Coliseum José Miguel Agrelot.