Sedam mjesta na kojima uz malo para možete živjeti raskošno

Život bogataša san je većine. I dok samo rijetki mogu priuštiti luksuz, postoji nekoliko mjesta na svijetu na kojima je, uz malo novca, moguće živeti jako lijepo. Makar i na nedjelju dana

Alikante, Španija
Ovaj grad je primjer štedljivog načina života. Alikante je poznat po predivnoj plaži Kosta Blanka, ali i po blagoj klimi, raznovrsnoj ponudi hrane i opuštenom načinu života.

Mendoza, Argentina
U samom srcu Argentine nalazi se Mendoza. Lokalno privreda je jaka i svakodnevno se otvaraju nove firme. Ako ste u potrazi za gradom gdje biste otvorili svoju firmu, Mendoza je pravo mjesto za vas.

Bali, Indonezija
Ovaj jeftini raj na zemlji ima živopisan noćni život, razvijen turizam i pravo je mjesto ako imate namjeru da otvorite gift šop. Svake godine ovo mjesto posjeti stotine hiljada turista koji mnogo novca troše na suvenire. Idealno za neki novi biznis.

Čijang Maj, Tajland
Čijang Maj ima jednu od najblažih i najprijatnijih klima u Aziji. Ovaj planinski grad bogat je kulturom, dobrom hranom i prijateljski je nastrojenim prema ljudima. U njemu ćete svoje finansije moći da rastegnete poprilično dugo i široko, bez straha da će brzo nestati.

Korosal, Belize
Ovo je grad za ljude koji žele da se opuste i uživaju. Pravo je mjesto za meditaciju i jogu sa predivnim plažama, fantastičnim restoranima, pritom je i pristupačan.

Puerto Valjarta, Meksiko
Meksiko je prepun gradova u kojima se može jeftino živjeti, ali Puerto Valjarta je vjerovatno najbolji. Prirodne ljepote čine ovaj grad jako romantičnim, ali tu romantiku pomalo kvari pretrpanost turistima.

Ohen, Šoanija
Ovaj španski gradić prepun je vila milionera, ali je i pristupačan. Turizam je ovdje glavna grana privrede i to ga čini primamljivim za pokretanje novih poslova. Takođe je odlično mjesto za odmor.