Xiaomi predstavio 360° akcionu kameru

Xiaomi je predstavio još jedan novi gadget putem zasebnog brenda MiJia, ovaj put je riječ o akcionoj kameri, koja na tržište stiže pod imenom MiJia 360° Panoramic Camera

U kućištu kockastog oblika krije se kamera sa dva Sonyjeva IMX 206 senzora i dva sočiva od 190 stepeni, koja omogućavaju snimanje sadržaja sa vidokrugom od 360 stepeni. Kamera ima ukupno četiri različita načina snimanja, a može da funkcioniše i kao uobičajena kamera. Maksimalni kvalitet snimljenog video sadržaja iznosi 3456 x 1728 piksela. Spomenuto kućište otporno je na uticaje vode, temperature i prašine te je stoga kamera u stanju da preživi uranjanje na dubinu od 1 metra.

Ugrađena baterija s kapacitetom od 1900 mAh pruža 75 minuta snimanja sadržaja s uključenim Wi-Fi-jem te 90 minuta bez Wi-Fi-ja podržano je brzo punjenje baterije. Osim Wi-Fi-ja za povezivanje s Android i iOS uređajima poslužiće i podrška za Bluetooth. Tu je i podrška za microSD kartice do 128 GB te dodatna oprema u vidu tronošca koji ujedno može poslužiti i kao selfie štap.

Trenutno nema informacija o datumu početka prodaje i cijeni ove Xiaomijeve akcione kamere.