Beograd prvi na listi destinacija koje bi trebalo otkriti

Prestižni američki časopis o putovanjima Condé Nast Traveler uvrstio je Beograd na listu 14 uzbudljivih svjetskih destinacija koje bi trebalo otkriti u 2017. godini

To su mjesta na koja sada idu najveći avanturisti, piše CN Traveler na svom sajtu, pozivajući čitaoce da ih posjete „prije nego što svi ostali stignu“.

Beograd je užurban balkanski grad, poznat po bogatom noćnom životu, ali i po živoj umjetničkoj i dizajnerskoj sceni u usponu. U tekstu se, u tom kontekstu, posebno pominje Savamala i Čumićevo sokače, odnosno Belgrade Design District. I pored toga što zatvoreni Muzej savremene umjetnosti „još uvek skuplja prašinu“, u gradu postoji mnogo galerija i muzeja u kojima se može vidjeti umjetnost.

CN Traveler čitaocima preporučuje da, u trenutku odmora prošetaju Beogradskom tvrđavom koja se prostire iznad ušća Save u Dunav, gdje ćete „u gradu koji samouvjereno gleda naprijed, moći da sagledate njegovu dugu i istrajnu istoriju“.

Kompletna lista preporuka sadrži 14 gradova i destinacija među kojima je i crnogorska obala, pa se može reći da se Beograd našao u lijepom društvu u kome su i neki prilično egzotični gradovi.

Preostalih 13 mjesta na listi zauzimaju:

Dakar, Senegal
Baku, Azerbejdžan
Stepancminda, Kavkaz, Gruzija
Panama Siti, Panama
Manila, Filipini
Teheran, Iran
Montevideo, Urugvaj
Crnogorsko primorje, Crna Gora
Ulanbator, Mongolia
Farska Ostrva
Rangun, Mjanmar
Čenaj i Pondišeri, Indija
Nosi Mangabe, Madagaskar.