Ivica Todorić prvi put progovorio o krizi u Agrokoru

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić odlučio je dati prvu zvaničnu izjavu za medije od izbijanja krize u Agrokoru

Iako o krizi već duže vrijeme bruji region, Todorić je sve to vrijeme ostao nijem. Ali, progovorio je nakon što se situacija počela dodatno komplikovati zbog novih informacija o milijardama maraka dugovanja, prenosi Index.hr.

– Glavni cilj trebao bi biti spasiti Agrokor i sva radna mjesta u kompaniji, da firme iz sistema Agrokora nastave uspješno poslovati. A jednako je važno riješiti problem s dobavljačima – rekao je Todorić za Nacional.

Ipak, nije htio odgovoriti na sva ostala bitna pitanja, između ostalih i ona o stvarnom dugu koncerna, strukturi mjenica i zadužnica, dvostrukom knjigovodstvu i ostalim tajnovitim i mutnim aspektima Agrokorovog poslovanja.

Dodao je, doduše, kako je spreman i otvoren za nastavak komunikacije, ali postoji niz racionalnih razloga što zasad ne želi više govoriti putem medija.

– O poslovanju Agrokora sedmicama se plasiraju neistine. U koncernu nema nepokrivenih zaduženja, može se dokumentovati ulaz i izlaz svake kune, a ukupna zaduženost i vrijednost koncerna su u balansu – sukus je zaključaka koje je Ivica Todorić nedavno iznio u razgovoru sa svojim ličnim savjetnicima, prenio je Poslovni.hr.