Škoda razmatra Karoq vRS sa 300 ks!

Češki proizvođač mogao bi da ponudi kupcima sportsku verziju svog novog SUV modela, otkrio je prvi čovjek Škode, Bernhard Maier

Nakon promocije modela Karoq, koja je održana u četvrak 18. maja u Stokholmu, Maier je u razgovoru za Autocar rekao da postoji interesovanje Škodinih kupaca za jednim sportskim SUV modelom sa vRS oznakom, ali i da još nije dato zeleno svjetlo za proizvodnju Karoqa vRS.

Škoda Karoq u početku će se proizvoditi u pet verzija, sa 2 benzinska i 3 dizel motora. Trenutno najjači model je 2.0 TDI sa 190 ks i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ova verzija je opremljena automatizovanim DSG mjenjačem sa duplim kvačilom i 4×4 sistemom, a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,8 s, dok je maksimalna brzina 211 km/h.

škoda karoq1

Ukoliko dođe do njegove realizacije, Karoq vRS bi mogao da ima 2.0 litarski TSFI benzinac koji će koristiti buduća Seat Ateca Cupra, a za koji se vjeruje da proizvodi 300 ks i razvija 380 Nm. Ovakav Karoq vRS bi iz stanja mirovanja do stotke mogao da stigne za oko 6 s.

Osim vRS verzije, Maier je nagovijestio da u Škodi u budućnosti planiraju i Karoq “plug-in” hibrid.