Samsung predstavlja potpuno novu Galaxy J seriju

Samsung Electronics predstavio je novu Galaxy J seriju. Novi Galaxy J7, J5 i J3 nude vrhunske performanse u zapanjujućem metalnom dizajnu kućišta s poboljšanom tehnologijom kamere, sve po vrlo pristupačnoj cijeni

Galaxy J7 ima vrhunsko metalno kućište i full HD super AMOLED zaslon, duži vijek trajanja baterije i 3GB RAM-a. Kao i kod J5 i J3, J7 nudi pojednostavljeni korisnički doživljaj prilikom korištenja kamere. I J7 i J5 opremljeni su naprednom prednjom kamerom od 13 megapiksela veće rezolucije i stražnjom kamerom od 13 megapiksela s LED flešom koja korisnicima omogućuje snimanje jasnih i oštrih slika čak i u uslovima slabog osvjetljenja. Poboljšanja u odnosu na prethodni raspon ove serije su ta da Galaxy J7 i J5 imaju i skener otiska prsta.

Kompaktniji Galaxy J5 ima super-elegantno i u potpunosti metalno kućište i full HD super AMOLED zaslon za fantastično iskustvo gledanja. Uz poboljšanu prednju i zadnju kameru od 13 megapiksela i nadogradivu memoriju s microSD-om uz podršku do 256GB, korisnici mogu jednostavno snimiti i pohraniti sadržaj koji im je važan. Brži 1.6GHz procesor takođe čini da Galaxy J5 bude snažniji za razliku od prehodnih modela.

Galaxy J3, takođe ima masivno metalno tijelo koje odgovara elegantnom dizajnu ostatka portfolija. Pametni telefon može pohraniti onoliko koliko J7 i J5 zbog većeg kapaciteta memorije (16GB) i poboljšanog 2GB RAM-a, kao i snimati bolje slike u odnosu na prethodne modele, zahvaljujući poboljšanoj stražnjoj kameri od 13 megapiksela s vrlo tačnim automatskim fokusom. J3 ,takođe uključuje i dodatnu siguronosnu platformu Samsung Knox, koja osigurava sadržaj telefona pomoću napredne enkripcije na hardverskom nivou.

Galaxy J serija je jedna od naših najprodavanijih serija pametnih telefona u Evropi. Uvjereni smo da će novi napredni dizajn Galaxy J serije, vrhunska tehnologija kamere i karakteristike visokih performansi nastaviti privlačiti postojeće i nove korisnike koji traže lijepo dizajniran i moćan pametni telefon vrhunske marke, a sve po vrlo pristupačnoj cijeni – rekao je Pavle Zobundžija, regionalni direktor odjela telekomunikacija kompanije Samsung Electronics.

Galaxy J7 i J5 biće dostupni u Evropi u junu, a Galaxy J3 će uslijediti u julu.