Penthaus sa savršnom dozom svjetlosti

 

Apartment of Perfect Brightness je projekat koji je djelo njujorških i kalifornijskih arhitekti

Penthaus u Pekingu, koji mjeri oko 250 m2, dobio je svoje ime po istoimenoj lokalnoj bašti, redizajniran je sa fokusom na prirodnom osvjetljenju na zahtjev vlasnika.

Na samom počektu projekta, oni su istraživali koncept savršene svjetlosti, istraživajući kako različite boje i količina dnevne svetlosti utiču na ljude. To je dovelo do instalacije sistema koji dozvoljava ambijentalnom svetlu da se menja od toplog do hladnog, na osnovu doba dana, doba godine i svetlosnih uslova eksteriejra. Kako bi privukli pažnju odmah po ulasku u penthaus, arhitekte su fokusirale svjetlost u centralni dio dva akcentna zida u obliku školjki.

Vlasnik je takođe tražio od arhitekti da se otarase svog nereda u stanu, tako što će svaki enterijerni zid pretvoriti u skladišnu jedinicu sa modularnim drvenim vratima. Ukupno, sada postoje 132 pregrade za odlaganje stvari, koje kada su otvorene, prikazuju TV, uzglavlje kreveta, police i drugo, a kada su zatvorene šire auru čistog i minimalističkog pristupa estetici.

Zaobljeni eksterijerni zidovi keriraju savršeno raspoloženje za podjednako zaobljene enterijerne zidove u glavnom kupatilu, gdje je svaka površina prekrivena mozaičkim pločicama, koje stvaraju zen osjećaj i odišu aurom uživanja. (Luxlife)