Ronaldo blizance platio 125.000 funti?

Rasprave o tome je li Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler svih vremena vjerovatno će se voditi još dosta vremena, ali nema dileme da je Portugalac svjetski brend u svakom smislu

Ove nedjelje je tako u javnost dospjela informacija da fudbaleru Real Madrida za svaku objavu na profilu na Instagramu, koji prati više od 106 miliona ljudi, dobija nevjerovatnih 310.000 funti.

Ronaldo je prije tri nedjelje objavio da su mu na svijet došli blizanci Mateo i Eva. Baš kao i sina Krisijana Džuniora, rodila ih je surogat-majka u Kaliforniji jer je u Španiji takav postupak zabranjen.

Engleski „Daily Mail“ tvrdi da je došao u posjed dokumenata koji otkrivaju pozadinu cijelog slučaja u kojem je na svijet, bez javnosti poznate majke, došlo dvoje djece četverostrukog vlasnika Zlatne lopte.

Eva i Mateo navodno su rođeni u bolnici u La Mesi, gradiću u blizini San Dijega. Mateo je rođen prvi, u 9:07, a Eva Marija na svijet je došla minut kasnije. To bi moglo da znači da su ih rodile različite majke, pišu Englezi. Porodila ih je lokalna rodilja dr. Marija Kastiljo (59).

Osim toga, iako je Ronaldova majka Dolores tvrdila da je unuka Kristijana Džuniora primila u privatnoj bolnici na Floridi i odvela ga u Španiju, isti dokumenti tvrde da je on rođen u istoj bolnici kao i njegovi brat i sestra .

Pravnica koja se bavi pitanjima surogatstva Stefani Kabaljero izjavila je da se agencijama koje se bave takvim postupkom plaća oko 125.000 funti za blizance, od čega 35.000 ide surogat-majci.

Ronaldo je odabrao donora jajne stanice (koja dobija naknadu od 6.000 funti) između stotina žena čije su fotografije i biografski detalji dostupni na stranicama agencije. Kako bi dobio sina „fudbalskih gena“, odabrao je sportistkinju koja ima slične latino-karakteristike.

Ronaldo bi mogao da ima problema ako majka, koja vjerovatno nikad neće znati tko je otac djece zbog povjerljivosti postupka, odluči da promijeni mišljenje i bori se za prava na majčinstvo.

Iako to još uvijek nije zvanično potvrđeno, Ronaldova djevojka Georgina Rodrigez(22) takođe je trudna i uskoro bi mu mogla podariti još jedno dijete, prvo za kojega će cijeli svijet znati ko mu je majka.