Otkrivena istina o Šumaherovom bogatstvu: Ko raspolaže novcem legende Formule 1

Iako je prošlo više od četiri godine od kako je Mihael Šumaher stradao tokom skijanja u francuskim Alpima, o njegovom zdravstvenom stanju se ništa ne zna

Sedmostruki šampion Formule 1 je smješten na porodičnom imanju na Ženevskom jezeru u Švajcarskoj, gdje se o njemu brine specijalan medicinski tim.

I dok se o Mihaelovom stanju malo toga zna, polako se otkrivaju neki drugi detalji iz njegovog života. Tako je njemački list Bunte otkrio šta se dogodilo sa njegovom imovinom koja se mjeri stotinama miliona. Prema Forbsu, Mihael Šumaher je tokom karijere zaradio oko milijardu evra. Dobar dio je potrošen na njegovo liječenje.

Mihael je cijelo nasljedstvo ostavio supruzi Korini, ali njegovim milionima raspolaže njegov otac Rolf (72). Mihael je još 1992. godine dao ocu punomoć i ona je važeća i danas. Otac je zastupao sina na početku njegove karijere u Formuli 1, u trenutku kada su se Korina i Mihael zabavljali, ali nisu bili u braku.

U aprilu 2014. godine, pola godine poslije nesreće, Korina je tražila pravo da obavlja sve poslove svog supruga jer on za to više nije bio sposoban.

Švajcarskim zakonom je predviđeno da Korina mora da se obrati vlastima, tačnije KESB-u, tijelu koje osigurava zaštitu osoba koje ne mogu same da brinu o sebi. Korina mora da se obrati KEBS-u u slučaju traženja kredita, prodaje ili kupovine nekretnina i u slučaju velikih novčanih transakcija.

Iako je Mihael ostavio sve supruzi Korini, samim tim i djeci Đini Mariji (21) i Miku(19), ipak posljednju riječ ima otac Rolf.

Srećom, u porodici Šumaher za sada nema nikakvih svađa oko Mihaelovog nasljedstva. Korina i Rolf su u sjajnim odnosima. Rolf živi na istom imanju u svojoj kući već decenijama i nesuglasica oko toga ko će, kada i kako koristiti Mihaelov novac, do sada nije bilo.