U Trebinju otvoren Akva park vrijedan 25 miliona KM

Spektakularnim vatrometom sinoć je otvorena istočna kapija „Grada Sunca“ u Trebinju, u okviru koje se nalazi akva park u koji je investitor Rodoljub Drašković uložio više od 25 miliona KM.

Otvarajući ovaj jedinstven projekat, Drašković je poručio okupljenim Trebinjcima i mnogobrojnim gostima da je presrećan kada vidi sva veličanstvena zdanja koja su izgrađena i čekaju svoje prve posjetioce.

„Razmišljam već o drugim projektima koji tek slijede. A u ‘Grad Sunca’ će biti uloženo više od 200 miliona KM“, rekao je Drašković, izviejstio je portal trebinjelive.

Poručio je da nikada neće zaboraviti svoje korijene i narod ovog kraja.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što je Trebinje dobilo ovako impozantan objekat, što je rezultat entuzijazma i patriotizma Rodoljuba Draškovića.

„Svi smo mu neizmjerno zahvalni što je počeo da gradi ovaj projekat, specifičan u cijeloj Republici Srpskoj, a koji će značiti ne samo našem gradu, već i cijeloj regiji“, naveo je Petrović.

On je kazao da će nakon što cijeli kompleks bude otvoren, posao dobiti oko 1.700 ljudi, ističući da je sva neophodna dokumentacija već u proceduri, nakon čega će biti potpisane potrebne dozvole.
„Organizovaćemo prevoz na svakih 15 minuta za sve građane Trebinja do Grada Sunca“, naveo je Petrović.

Akva park čini šest velikih tobogana, a prostire se na 79.000 metara kvadratnih.

Ovaj projekat grade lokalne firme i preduzeća iz regiona.
Grad Sunca će se graditi u nekoliko faza i kada bude u potpunosti završen moći će da primi oko 20.000 ljudi.

Prva faza obuhvata akva park, dino park, ulaznu građevinu, šest ugostiteljskih objekata, tri dječije igraonice, vip sadržaje, druga kompleks hotela i sportskih sadržaja, treća oko 400 tipskih vila, a četvrta voćarsko-vinogradarski predio.