Ovu opciju na iPhone-u konkurencija neće moći ni da iskopira

Mobilni

Rivalske kompanije će možda sačekati da vide koliko će biti popularna opcija prepoznavanja lica na iPhone 8

Prema Kuo-vom izvještaju, Apple je dvije godine u prednosti u odnosu na konkurentne kompanije, zato što trenutno samo Qualcomm radi na sličnoj tehnologiji. Međutim, najvjerovatnije nijedan Android telefon neće dobiti ovu funkciju u bližoj budućnosti. KGI-ov analitičar je dodao da očekuje da konkurentne kompanije sustignu Apple tek 2019. godine na ovom polju, i to neće biti Samsung.

Ming-Chi Kuo inače zna šta se događa uz pomoć informacija iz Azije. On je bio prvi koji je govorio o iPhone opciji 3D prepoznavanja lica, a sada vjeruje da je Apple u zavidnoj prednosti nad suparnicima sa svojim novim biometrijskim identifikacionim sistemom. Ovo ne bi trebalo da bude začuđujuće ni malo, s obzirom da se Kupertinov čitač otiska prsta pokazao najboljim u 2013. godini. Čak ni Apple nije stvorio tako brz i siguran čitač otiska prsta do tada. Ova funkcija je sada bitan dio na svim pametnim telefonima top kategorije.

Vijesti govore da će Apple-ov sledeći telefon top kategorije imati potuno novu redizajniranu prednju kameru koja će moći da skenira lice korisnika bez obzira na to koliko je loš ugao snimanja i svjetlo zahvaljujući infracrvenom senzoru ugrađenom u kameru. Može se pojaviti još neka nova funkcija kao što je zaključavanje telefona kada neko neovlašćen pokušava da pristupi telefonu. Ako ovo bude funkcionisalo onako kako su obećali, Apple će vjerovatno ostaviti TouchID iza sebe. Prema nekim izvještajima to se može dogoditi ove godine.

Šta više, Kuo vjeruje da Qualcomm takođe radi na sličnoj tehnologiji, ali Apple je već u prednosti nad njima, što bi za rezultat moglo imati to da se ovo rješenje ne pojavi ni na jednom telefonu konkurentske kompanije prije 2019. godine. Sa jedne strane, oni možda ne misle da je 3D skener kompletan, dok sa druge strane Xiaomi bi mogao da bude prvi proizvođač koji će instalirati Qualcomm-ov skener na jednom od svojih telefona. Za sada će čekati da vide šta će se dogoditi Apple-u, bez ozbira da li će biti uspješni sa iPhone-om 8 ili ne, piše „iMagazin“.