Bugarski “tjuner” unapređuje bugarski superautomobil

Limuzine

Supersportski model iz komšiluka, Sin R1 550, imao je premijeru na sajmu u Ženevi 2017, a sada je dorađen u radionici Vilner, u Sofiji

Iako dolazi iz Bugarske, firma Vilner ima zavidnu međunarodnu reputaciju kada je riječ o doradi supersportskih automobila poznatih svjetskih marki, među kojima je i italijanski Pagani.

Ovog puta, pozabavili su se sportskim modelom Sin R1 550, koji je takođe napravljen u Bugarskoj.

U Vilneru kažu da su prilikom dorade ovog automobila poslu pristupili na isti način kao kada unapređuju modele poput Zonda ili Huayre.

Na karoseriji su ugrađeni elementi od ugljenilnih vlakana, a unutrašnjost bugarskog superautomobila presvučena je najkvalitetnijim materijalima, u crno-crvenoj kombinaciji – od ugljeničnih vlakana, preko klasične kože, do Alcantare.

Kako bi istakli nacionalno porijeklo samog automobila, ali i firme koja ga modifikuje, gornji dio instrument table obložen je materijalima u bojama bugarske trobojke.

Sin R1 550 je debitovao pred publikom na ovogodišnjem ženevskom auto-salonu. Automobil dobija snagu od 7.0 V8 atmosferca iz modela Corvette LS7, koji isporučuje 550 ks i 650 Nm i koji je povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Prema fabričkim podacima, Sin R1 550 od 0 do 100 km/h stiže za 3,5 s, dok je maksimalna brzina preko 300 na sat.

Cijena iznosi oko 200.000 eura, bez poreza koji se različito obračunava u zavisnosti od zemlje u kojoj se prodaje.