Reno predstavio automobil koji postaje dio kuće

Automobil

Jednog dana ćete poželjeti da, kada svoj auto dovezete sa posla do kuće, jednostavno malo posjedite u njemu. Ne zbog toga što ste u svađi sa svojim supružnikom, nego zato što je auto zapravo dizajniran da bude dio kuće

U stvari, opuštanje može početi i prije nego što stignete kući. Kada stignete, nastavite da se opuštate dok vas automobil vozi direktno u dnevnu sobu.

To je ideja koncepta Simbioz, koji je Reno otkrio. Ovaj električni auto omogućava dodatni prostor za sedenje u kući, ali i struju. I auto i propratna kuća predstavljeni su na sajmu automobila u Frankfurtu.

Baterije modela Simbioz pljosnate su i smještene na podu, čime se maksimizuje unutrašnji prostor u automobilu. Može voziti sam sebe, a prednja sjedišta se rotiraju. Na ovaj način se omogućava druženje putnika dok je automobil na putu.

Kada automobil stigne kući, postaje dio dnevne sobe. Liftom se automobil može podići i postati dio za druženje na drugom spratu.

„Ne možemo više da posmatramo automobile kao da su izolovani iz našeg ekosistema. Reno Simbioz je zaista jedinstven projekat koji nam je omogućio da radimo sa dizajnerima, inženjerima i arhitektama“, rekao je Lorens van den Aker, glavni dizajner u kompaniji Reno.

Baterije automobila se pune u kući, a tokom nestanaka struje, automobil funkcioniše kao generator za kuću.

Kompanija obećava da će do kraja godine Simbioz biti spreman za testiranje.