Džef Bezos bogatiji nego što je Bil Gejts ikad bio

Milioneri

Neto vrijednost bogatstva Džefa Bezosa je dostigla iznos od 105,1 milijarde dolara, dok su akcije Amazon.com Inc. zabilježile 12-mjesečni rast koji je povećao tržišnu vrijednost ovog trgovačkog giganta za skoro 57 posto

Akcije Amazona su porasle za 6,6 odsto ove godine, a izvještaj pokazuje da je kompanija iz Sijetla ostvarila 89 odsto online potrošnje među dominantnim trgovcima, u prazničnom periodu koji počinje nakon Dana zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najnoviji skok akcija je uvećao Bezosovo bogatstvo iznad rekordne visine bogatstva Bila Gejtsa 1999. godine. Podsjetimo, osnivač Amazona je prevazišao Gejtsa u oktobru 2017. godine sa neto vrijednošću imetka od 93,8 milijardi dolara, a njegovo bogatstvo je prvi put prešlo iznos od 100 milijardi dolara, nakon crnog petka i početka prazničnog perioda u SAD-u.

Sa druge strane, Bil Gejts bi imao neto vrijednost od preko 150 milijardi dolara, ukoliko bi prestao da donira veliki dio svoje imobine u fondaciju Bill & Melinda Gates.