10 najbogatijih slavnih ličnosti 2018. godine: Zajedno vrijede 18,7 milijardi dolara

Slava i novac nerijetko idu zajedno. U godini na isteku sa najdebljim bankovnim računom može da se pohvali Džordž Lukas, režiser kultnog naučno-fanatastičnog serijala Ratovi zvijezda sa 5,4 milijarde dolara

Iako su ovi filmovi gledani već skoro četiri decenije, glavni razlog ovolikog bogatstva jeste prodaja Lukas filma kompaniji Volt Dizni za 4,1 milijardu dolara 2012. godine, piše Forbes, a prenosi beogradski Nedeljnik.

Iza Lukasa je Stiven Spilberg sa 3,7 milijardi, a najbolje plasirana žena je Opra Vinfri, na čijem se računu nalazi 2,8 milijardi dolara.

Trojku sa i iza ekrana prati najbolje plasirani sportista Majkl Džordan, sa 1,7 milijardi, koji je svoje bogatstvo ove godine dodatno uvećao profitom od prodaje patika.

Najbogatijih deset Amerikanaca zajedno posjeduju 18,7 milijardi dolara, što je, primjera radi, više od BDP-a Islanda.

Na listi najbogatijih se ove godine našla i Kajli Džener sa 900 miliona evra i prijeti da postane najmlađi milioner ikada. Dvadesetjednogodišnja Kajli je samo zahvaljujući društvenim mrežama na kojima je prati više od 180 miliona pratilaca uspjela da zaradi taj novac. Kajli je jedna od najbogatijih žena Amerike.

Peto mjesto sa Kajli Džener dijeli Džej Zi čije se bogatstvo, takođe, procjenjuje na oko 900 miliona evra. Neto iznos koji je zaradio u 2017. godini procjenjuje se na oko 90 miliona evra. Posjeduje imeperiju zabave Roc Nation i streaming servis Tidal.

Ovako izgleda lista najbogatijih selebritija:

Džordž Lukas – 5,4 milijarde dolara
Stiven Spilberg – 3,7 milijardi dolara
Opra Vinfri – 2,8 milijardi dolara
Majkl Džordan – 1,7 milijardi dolara
Kajli Džener – 900 miliona dolara
Džej Zi – 900 miliona dolara
Dejvid Koperfild – 875 miliona dolara
Pi Didi – 825 miliona dolara
Tajger Vuds – 800 miliona dolara
Džejms Paterson – 800 miliona dolara