Aerodrom u Brizbejnu – prva kriptovalutna vazdušna luka

Aerodrom Brizbejn će uskoro postati prvi kriptovalutni aerodromski terminal, pokazuju izvještaji lokalnih medija

Aerodrom sarađuje sa lokalnim i međunarodnim kompanijama kako bi cjelokupnu terminalnu kripto valutnost učinila prijateljskom. Na aerodromu se nalaze prodavnice, kafići i restorani koji prihvataju bitkoin, ether i dash.

– Prelazak na digitalne valute je koristan za aerodrom, s obzirom na povećanje broja investitora za kriptovalute – smatra  Roel Helemons, generalni direktor za strateško planiranje i razvoj: Mnogi ljudi širom svijeta su zaradili ulaganjem u kriptovalute, a mnogi od njih putuju na međunarodnom nivou, tako da ima smisla ponuditi digitalno iskustvo u valutama unutar naših terminala.

Aerodrom će se povezati sa TravelbiBitom, sistemom kriptoevropskog plaćanja, kako bi se putnicima omogućila digitalna kupovina.

Ovaj potez naglašava sve veću okrenutost Australije ka kriptovalutama i metodama digitalnog plaćanja, uprkos negativnim stavovima na tržištima drugih zemalja. Nakon nedavne zabrane u Kini i prijetnjama, koje pristižu iz Južne Koreje, otvorenost australijske politike doći će kao dobra promjena za kripto investitore.