Luciano Beneton postaje predsjednik svoje kompanije u 82. godini života

Sa 82. godine godine, italijanski preduzetnik Luciano Beneton ponovo preuzima kontrolu nad svojom modnom grupom

Nadzorni odbor sjeverno italijanske kompanije ga je postavio za predsjednika Uprave umejsto menadžera Franćeska Gorija. Gori ostaje aktivan kao član Nadzornog odbora, saopštio je Beneton.

Luciano Beneton je odlučio da ponovo preuzme glavnu funkciju u svojoj grupi, nakon što ju je napustio 2012. godine i prepustio rukovođenje drugim menadžerima. Rezultati su duboko razočarali modnog preduzetnika.

Modna grupa Beneton je nedavno preživjela teška vremena. Prije više od godinu dana, Alesandro Beneton, sin Luciana Benetona, odstupio je iz Uprave kompanije jer nije odobrila planove restrukturiranja za modnu kompaniju koju je promovisao njegov ujak Gilberto. U kompaniji je ukinuto nekoliko stotina radnih mjesta, što je osnažilo konkurenciju tekstilnog giganta, kao što su Zara i H&M.

– U 2008. godini, ostavio sam kompaniju sa 155 miliona evra sredstava, a u 2016. godini prijavljeni su gubici od 81 milion evra u 2016. godini. Ova godina će biti još gora, za mene je to nepodnošljiv bol, pa se vraćam sa sestrom Đulijanom, koja je počela proizvoditi džempere u starosti od 80 godina – rekao je preduzetnik u intervjuu za rimski dnevni list La Republika u novembru.

Nedavno je modna grupa počela sa restrukturiranjem evropskog biznisa sa fokusom na racionalizaciju međunarodne maloprodajne mreže. Porodica Beneton takođe je uključena u infrastrukturnu kompaniju Atlantia i servisnu kompaniju Autogril.