Ajay Banga odlazi sa mjesta CEO Mastercarda

Lider

Kao dio tranzicije, Miebach će 1. marta preuzeti mjesto predsjednika od Bange, nadgledajući prodaju, marketing, proizvode, usluge i tehnologiju organizacije.

Zatim će 1. januara postati predsjednik uprave i član odbora, sa Banginim prelaskom na mjesto izvršnog predsjednika, zamjenjujući Richarda Haythornthwaitea koji ide u penziju.

Banga napušta mjesto izvršnog direktora nakon jednoe decenije na poslu, a prethodno je bio HOO. Prije Mastercarda radio je za Citi.

Miebach je desetogodišnji veteran u Mastercardu koji je takođe dugo boravio u Citi i Barclaycardu.

– Tokom Michaelovih 10 godina u kompaniji Mastercard, bio je ključni arhitekt naše multi strategije – uključujući vođenje nabave Vocalink-a i transakciju s Nets-om koja je u toku – za uspostavljanje šireg toka plaćanja”.

Vijesti o tranziciji s liderstva stižu danima nakon što je div platnog prometa upozorio da bi na njegove prihode u 2020. godini mogao uticati izbijanje koronavirusa.

“Ako je uticaj ograničen samo na prvo tromjesečje, očekujemo da će naša godišnja stopa rasta neto prihoda u 2020. godini biti na najnižem kraju u niskom rasponu”, kaže se u saopštenju.