Makron poziva modne kreatore u Francusku

Francuski predsjednik Emanuel Makron okupio je poznate francuske modne kreatore i najveća imena svijeta mode, u želji da pruži podstrek jednom od najunosnijih sektora u toj zemlji, ali i uz poziv dizajnerima sa svih strana svijeta da dođu u Francusku

Nigdje moda nije veći biznis nego u Francuskoj i Makron planira da to tako i ostane, a ova gala večera u Jelisejskoj palati, koja se vremenski poklopila sa Pariskom nedjeljom mode, njegov je najnoviji pokušaj da privuče preduzetnike sa agendom pogodnom za poslovanje, navodi Rojters.

– Kreatorima želim da poručim: Izaberite Francusku – rekao je Makron, u obraćanju zvanicama od Žan Pola Gotjea do Elija Saba, a prisutni su bili, između ostalih, i dizajner obuće Kristijan Lubuten, glavna urednica modnog časopisa Vog Ana Vintur i dizajnerka kuće Aleksandar Mekvin, Sara Barton.

Makron je istakao da mu je najveća želja da kreatori, bilo da su iz Indije, Japana, Afrike, SAD ili Kine, razmotre mogućnost da dođu da stvaraju u Francuskoj.

Večeri je prisustvovala i Makronova supruga Brižit, u kreaciji jedne od njenih omiljenih francuskih modnih kuća Luj Viton.