Chanel oživio antičku Grčku

Modna kuća Chanel priredila je juče još jednu nezaboravnu reviju za kolekciju Resort 2018

Pod vođstvom čuvenog Karla Lagerfelda, Chanel je usvojio naviku da svoje ‘kruz’ kolekcije predstavlja na mnogim sjajnim svjetskim lokacijama, od Kube do Seula, inspirišući se lokalnom kulturom i stilom. Međutim, Lagerfeld može napraviti sjajnu reviju i na „domaćem terenu“, odnosno u Parizu. To je uradio juče sa kolekcijom “La Modernité de l’Antiquité” kada je oživio antičku Grčku, piše Vogue.

Jonski stubovi podignuti su u Grand Palaisu, dok je zalazak sunca služio kao obojena pozadina.U stanu Koko Šanel u pariskoj ulici Cambon na kaminu se nalazi statua Venere. To je inspirisalo Lagrefelda kao okosnica nove kolekcije.

– Kriterijum ljepote u antičkoj Grčkoj je i dalje tačan. Žena nikada nije bila ljepše predstavljena nego tad. Cijela renesansa je, u stvari, bila bazirana na antiku. Radi se o mladosti svijeta u svoj njenoj moći i nepredvidivosti, rekao je Lagerfeld.

Njemački dizajner je o ovoj kolekciji  vratio popularne gladijatorke na visoku petu. Oslikavanje crveno-crnih figure na keramici je bila najpoznatija tehnika starih Grka kojom su prikazivali ljudsko tijelo u dvije dimenzije. Lagerfeld je redizajnirao ove motive na haljine kako bi što više podsjećale na grčke originale. Svježa, široka silueta je obilježila početak revije, dok su posljednji modeli izgledali poput Venere. Drapirane blijedo roze i krem haljine sa zlatnim ukrasima zatvorile su reviju.