Renault u Ženevi predstavio novi Talisman S-Edition

Renaultova perjanica Talisman, dobija novu verziju S-Edition. Ova izvedba će, pored luksuznih dodataka imati i sportskiji duh. Prodaja u Evropi kreće od septembra

Zahvaljujući svom profinjenom i elegantnom stajlingu, vrhunskoj šasiji, udobnom interijeru i izvrsnim performansama, Renault Talisman i dalje bilda imidž jedne od najpopularnijih poslovnih limuzina na tržištu. Ovaj model se vraća u centar pažnje na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi sa izvedbom Talisman S-Edition, koja ima sportskiji duh.

Talisman S-Edition kombinuje sportski stajling sa ekskluzivnom opremom u seriji, kao što je šasija 4Control i elektronski podesivi ovjes. Elegantan i ekskluzivan vanjski izgled izvedbe S-Edition oplemenjen je ugradnjom crnih 19-inčnih felgi Alizarine, Pure Vision Full LED svjetala, i za dodatnu privatnost, posebno zatamnjenim stražnjim staklima.

Unutrašnjost Talisman S-Edition, uprkos dodavanju sportskih osobina poput crne kože, crvenim koncem prošivenih sjedišta, aluminijskih nožnih papučica i tepiha sa logotipom

Renault TALISMAN S-EDITION (04)

S-Edition, ostaje i dalje elegantna i ekskluzivna. Talisman S-Edition dolazi s prepoznatljivom prostranom kabinom, inovativnom tehnologijom i visokokvalitetnom završnom obradom koja je pomogla u izgradnji reputacije modela.

Iako je Talisman dostupan s velikim izborom dizelskih jedinica, izvedba S-Edition se sada može naručiti i sa novim 1.8-litrenim TCe 225 turbobenzinskim agregatom, koji je uparen s automatskim EDC mjenjačem sa sedam brzina. Nova pogonska jedinca daje poboljšani užitak u vožnji zahvaljujući dinamičnom ubrzanju i osjetno boljim performansama na račun snage od 225 KS i 300 Nm obrtnog momenta.